37 poze   12507 vizite

incubare oua de gaina

INCUBARE- INFO
Incubare 21 zile la temperaturi ( la suprafata oualor ) de 38.3 grade C. Umiditate – primele 10 zile 45%( TAVA mica 1 plina cu apa ). Dupa 18 zile 55%( TAVA1 si 2 pline cu apa ).Din ziua a 3-a pana in a 18-a zi se intorc ouale si se racesc 10 minute zilnic. Control ovoscopic in zilele de 7 si 14.Din ziua a 19-a, cu un pulverizant cu apa fiarta si racita, sa aiba temperatura de 36-38 grade se pulverizeaza pe oua din 2 in 2 ore de la 50 cm inaltime, cate un puf usor.;ouale nu se mai intorc, puii incep sa ciocneasca. Se asculta ouale la ureche, daca puisorii sunt mai lenesi si nu sparg coaja, sunt ajutati, acolo unde se aude ca ciocane se sparge usor coaja pana se vede ciocul, apoi circular se apasa usor pe ou, spargand astfel coaja. Nu se scoate puiul din ou decat in faza finala, daca nu iese singur, el trebuie sa asimileze singur galbenusul. Puiul ramane in incubator pana cand se usuca. In primele 3 zile de viata se da zilnica cate o jumatate de pastila de romigal( se introduce usor pe cioc ). Se da mancare pe faze de crestere, prima faza de la ziua 1 la 21, a doua faza de la 21 la 35, ultima faza uruiala amestecata cu grau, porumb uruit ( asta daca crestem pasarile pentru reproductie, nu pentru sacrificare ).In apa de baut se pun mereu vitamine si albastru de metilen



Albumul selectat nu contine nici o poza.







Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.